Share on facebook
Share on email
Share on twitter
Share on linkedin

Questions to Ask Before Hiring Your Wedding Planner

How to Plan a Wedding: Questions to Ask Before Hiring Your Wedding Planner

Planning a wedding is tough, and can take up all your time. You want to make sure you are making the right decisions when it comes to your wedding. There are so many wedding planners. You need to find the right one for your wedding. You also have to think about certain things when you decide to hire someone for this job. Here is a list of the 8 questions that you should ask your wedding planner.

Questions to Ask Before Hiring Your Wedding Planner, planning a wedding, wedding planning, wedding choreographer, wedding choreography, choreo n concept weddings, hiring a wedding choreographer, tips to hire a wedding choreographer, how to plan a wedding

Let us start with some basic questions:

Ques1. Are you going to be available on our dates?

Ans. This is one of the most important questions you need to ask your wedding planner. You don’t want to waste your time with people if they are not free on the day. If you have a wedding date that is open now, and you want to wait for them, ask them for some other dates. You can consider it when finalizing your timeline.

Ques2. How many weddings have you successfully planned?

Ans. At your wedding, you want someone experienced and who can handle the work. When you talk to the wedding planner, ask about their past events. Ask for pictures, what they have done, and if it matches your style. Weddings hold an emotional and meaningful space in our lives. You would want your planner to be on the same wavelength as you. If the planner is good, they will not crack under pressure. They should also have experience with humongous functions.

Reference: Looking for Virtual choreography and Tips for Covid Weddings? Read here!

Ques3. Are you willing to work with other vendors?

Ans. The wedding planners have a list of vendors they have worked with before. Some of these vendors are cheaper than others. If you already know a photographer or venue that you want to use, ask the planner if they can work with them too.

Ques 4. What are the packages you offer?

Ans. Every wedding planner is different. Some planners will do many things for you. They will work with you to make the event happen. Others will help you with a vision of the event, but not worry about all the small details. You want to decide what services you need and how much help you want from your planner.

Come on, weddings are important. We should give you a few more questions to ask before hiring your wedding planner!

Ques 5. How many people from your team will be at the wedding?

Ans. You need to know how many people the planner will bring with them on the day of your event. So that you can enjoy your wedding knowing everything is being handled well!

Reference: Planning your wedding? Get tips from here!

Ques 6. Don't feel shy to ask for your wedding planners' full attention! Do make sure they aren't double booked on the day of your wedding/rituals.

Ans. On the day of your wedding, make sure that the planner is not working with other couples. But they can work with more than one couple at a time. Make sure you ask how many they can handle before deciding on one.

Ques 7. Do you also cater to destination weddings?

Ans. If you are getting married, ask if the planner will travel to help plan your wedding. Most planners do this for a fee. They will also plan the whole wedding weekend from far away. This is difficult, so make sure that they have experience with this task before you hire them.

Ques 8. Get an idea if they have ever planned a wedding at your site.

Ans. If they have planned a wedding at your venue before, it’s good. They are likely used to how the staff, layout, and other things work. This can help on the day of the wedding. If they have worked at your venue before, ask for pictures. This will help you think about what it might look like at your wedding.

To sum up How to Plan a Wedding: Questions to ask before hiring your wedding planner

Your wedding day is an extremely personal event. After all, it’s about celebrating your and your partner’s love. So it makes sense that you’d want to hire a professional wedding planner you like. It is hard to find the right wedding planner. To make it easier, we have written down some questions you can ask them before deciding to hire them. If you need a choreographer for your wedding, get in touch with us. We can make sure everything is perfect on the day of your wedding. Who would be better than those who work on weddings everyday? We’re here for anything you need!

Subscribe to the Blogs

Hope you had a good read. Do subscribe for more. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

What would you like to read about next?

wedding choreography

Fees & Timing

You will receive an email with the class details; Our executive will help with the same.

Book Your Free Trial

Want to learn dance? Still, feeling confused? Start with a free trial – Choreo N Concept Online Dance Classes. Pay only if you like the classes

Fees & Timing

You will receive an email with the class details; Our executive will help with the same.

Let's Talk

Become a part of our family

Tell us more about your event

Fees & Timing

You will receive an email with the class details; Our executive will help with the same.

Fees & Timing

You will receive an email with the class details; Our executive will help with the same.